A Travellerspoint blog

Neste stopp: Asia

semi-overcast 35 °C

Så var det slutt på oppholdet i Australia. Tre uker som har gått skremmende fort! Etter vår lille utflukt til outbacken var det duket for nok en omgang med camping. Rutinerte som vi nå var, spratt teltet opp på under fem minutter og det boblet godt i hermetikken før vi rakk å kjenne sulten engang. Det ble fire økonomisk gunstige netter i havne/industribyen Newcastle, 15 mil nord for Sydney. Etter å ha fått nok av den litt søvnige byen og regnet som stadig forfulgte oss, satte vi oss i bilen for den siste etappen til Australias "egentlige" hovedstad. Vi dro fra Newcastle avslappede, tilfredse og med litt mindre hår enn når vi kom. Christian vagte nemlig (endelig) å gjøre tomme ord til realitet da han lot lokkene falle. Tilbake satt en 6mm skin head med et ekstremt behov for høy solfaktor rundt ørene. Fin ble han uansett!
Hva skal man si om Sydney? Etter fire dager i byen ble det mer og mer klart at det er en storby som har så godt som alt. Futuristiske Darling Harbour overrasket stort sammen med Royal Gardens og området rundt Hyde Park. Selv operahuset og Harbour Bridge blir noe annet når man først står der å ser det med sine egne øyne. Som en ekstra bonus fikk vi med oss en aldri så liten familie reunion, da Henry møtte sin onkel Anthony for aller første gang! 

Alt i alt er vi enige om at Australia har innfridd alle forventninger! Aussies er akkurat så hjelpsomme og utadvente som lovet. Og skulle man omtalt dem med et ord blir laidback et naturlig adjektiv. Landet byr også på enorme forskjeller når det gjelder klima. Vi har sett alt fra de våteste regnskoger til de tørreste sletter. Alt dette fra vår nydelige Ford Falcon. Bare det å ikke støte på noen vanskeligheter med bilen (med unntak av en sur parkeringsbot) er en lite sensasjon i seg selv. Vi har tilbakelagt strekningen tur retur Oslo-Tromsø på "feil side" av veien. Langs disse 3500 kilometerene har vi møtt en eneste levende kenkuru, emuene har holdt seg på riktig side av gjerdet og ingen kameler har vært å se. Kadavrene langs veien vitner om at vi fort kunne ha stiftet nærmere bekjentskap med noen av disse dyrene. La oss håpe flaksen fortsetter når vi nå drar videre til Singapore og sør-øst Asia. Når det gjelder reiseruten har vi ennå ikke bestemt oss helt. Den foreløpige planen er tog til Kuala Lumpur fra Singapore, derfra fly til Laos, buss til Vietnam, tog sørover langs kysten og så inn i Kambodsja. Vi får se hvor ferden tar oss og hvor mye tid vi bruker, følg med!

Posted by voyage09 05:34 Archived in Singapore Tagged backpacking

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint