A Travellerspoint blog

Kuala Lumpur + Singapore

overcast 30 °C

Etter mye om og men har vi endelig fått bestilt fly til Vientiane Laos. Reiseruten blir derfor noe liknende det vi skrev på slutten av forrige innlegg. 
På få dager har vi fått oppleve to storbyer kun en busstur fra hverandre, men samtidig vidt forskjellige. Singapore kjennetegnes som en renslig og veldig strukturert by, med stor innflytelse fra vesten. Kuala Lumpur på den andre siden har hektiske handlegater med boder og innpåslitne kjøpmenn. Byen hadde faktisk flere vestlige trekk enn vi hadde trodd, men er fortsatt det første stedet vi kommer til der islam gjør seg synlig med burkaer og bønnerop. Likt for dem begge er at byene har uvanlige skyskrapere og annerledes arkitektur. De er riktignok flere og mer spenstige i Singapore, men så har også KL et kjent landemerke med verdens nest høyeste skyskrapere (Petronas Twin Towers). Begge steder har vi vært heldige å møte på kjentfolk. I Singapore ble det en innholdsrik tur på byen med bekjente fra Bærum. To dager senere ble det nok en morsom kveld da reiseruten vår for tredje gang krysset Kristian & Åse's, denne gangen i KL. Vi legger nå altså tettbefolkede byer bak oss og flyr mot Laos som har den laveste befolkningstettheten i Sør-øst Asia. Dette er et land med langt mindre turisme enn steder vi har vært før. Selv om dette helt sikkert kommer til å by på noen utfordringer, håper vi at det gjør oppholdet enda mer interessant. Derfra går turen som sagt østover og senere langs Vietnams kyst med tog.

Posted by voyage09 05:27 Archived in Malaysia Tagged backpacking

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Vientiane - arbeidssted for Grethe og Sven noen år. Her bare regner det og er svært mørkt om dagene. God tur videre. Kari

by styrenk

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint