A Travellerspoint blog

Aloha from Honolulu!

sunny 36 °C

Første natten i Hawaii ga oss et merkelig inntrykk. Vi skjønte fort at dette ikke er et sted for backpackere som lever for 40$ dagen. Prisnivået ligger omtrent 40% over LA :S Det er derfor litt utrolig at hotellet vårt ikke ligger milevis fra stranden og kryr av insekter, når vi har betalt en tusenlapp for 8 netter. Vi må nok bare innse at Hawaii blir en ren strandferie uten at vi får oppdaget så mye av øyene. Med strålene sol og over 35 grader døgnet rundt skal nok det gå greit!    

Vi har opplevd både oppturer og nedturer siden sist. La oss starte med det negative: 7. oktober som egentlig skulle bli en dag vi hadde gledet oss til i måneder (både pga planene vi hadde lagt og Mathias' sin bursdag), endte opp som turens første smell. Organiserte og lure som vi er hadde vi kjøpt både parkeringspass og billetter til Six Flags Magic Mountain. Dette  er Californias største berg-og-dalbane park, med kjente rides som Tatsu og Superman. Uorganiserte og lite lure som vi egentlig er, hadde vi selvfølgelig glemt å sjekke om parken faktisk var åpen den dagen. Noen den viste seg å ikke være... Ekstrem glede over hvor lite kø det var, ble fort omgjort til ekstrem skuffelse. Det faktum at parken ligger godt over en times kjøring unna og at billettene allerede var betalt for gjorde ikke starten på dagen noe særlig bedre. Når det er sagt, kan vi vel bare innse at ikke alt kan gå på skinner hele veien. Stumpene av dagen ble reddet etter en tur på stranden og et vellykket besøk på en Beverly Hills deli.

Dagene før denne lille nedturen har derimot vært den ene oppturen etter den andre. Onsdagen tilbrakte vi i området rundt Malibu. Her fikk vi et enda bedre innblikk i hvor godt livet kan leves i LA, om man har penger. Dagen etter var det tidlig opp for å se The Getty Centre. Dette er et enormt kompleks bygget på en høyde over Hollywood av oljefamilien Getty. Her har de samlet hele sin kunstsamling med alt fra Da Vinci og Van Gogh til Munch. Hele senteret er en gave til folket og inngangen er gratis. Gratis er også billetter til de fleste sit coms og talk shows som spilles inn i Hoollywood.  Dagen ble derfor enda bedre da vi fikk muligheten til å se innspillingen av Jimmy Kimmel Live. Og istedet for en desperat C-kjendis som prøver å blåse liv i karrieren, fikk Jimmy storstilt besøk. Selveste skin headen fra American History X og den egentlige Tyler Durden;  Edward Norton! 

Det er kanskje ikke så vanskelig å tenke seg at vi kommer til å se tilbake på uken i LA som ekstremt vellykket. Den aller første dagen der, skrev vi en lang liste over steder vi ville se og ting vi ville gjøre. Det eneste som ikke er krysset ut på denne listen nå, er et kinobesøk. Vi kan vel derfor slå fast at alt har gått etter planen!   
  

Posted by voyage09 22:38 Archived in USA Tagged backpacking Comments (5)

Californication

<3

sunny 25 °C

Tre dager i LA er overstått! Bilen går som smurt, og vi skjønner nå hvor håpløst det hadde vært uten den. Vi er nå totalt omvendt til den amerikanske livsstilen: 40 min til matbutikken er piece of cake, refills er en selvfølge og all mat skal serveres over disk innen 20 sek med mengder av sukker og fett.

De siste dagene har vi sett kjente steder som Orange County, Newport, Huntington Beach og Santa Monica. Høydepunkter som er verdt å nevne var Hollywood Walk of Fame, løping ned Venice Boardwalk og sikling på villaene i Beverly Hills. Samtlige i reisefølge revurderer nå også valg av studier etter å ha vandret rundt på UCLA Campus.

Runder av dagens oppdatering imens et helikopter sirkler rundt området. Serial killer on the loose...?

PS! Dodgers ledet 4-1 over Colorado Rockies på Dodgers Stadium før Henry fikk nok i 6. inning. Vi regner med at de vant!

Posted by voyage09 23:14 Archived in USA Tagged backpacking Comments (1)

Ting kunne ikke ha gått bedre!!

sunny 30 °C

Framme i LA etter en laaang flytur. Å si at alt har gått på skinner ville ha vært en kraftig understatement. 
Resultatet i pakkekonkurransen ble som følger, med en knepen seier til Mr. Cowan: Henry 9,3 kg Matthew 10,4 kg Ramm 11,4 kg Styr 11,7 kg (skuff! Skylder på linser og flere håndklær) 

Takket være en random amerikaner vi møtte i London, øynet vi et lite håp om leiebil i LA. And guess what!? Etter litt leting fant vi et selskap som gadd å leie ut (mot et skremmende depositum :S) Mulighetene er derfor helt åpne nå! Umulige turer til San Fransisco, Hollywood, Huntington Beach og Palm Springs er nå innen rekkevidde! Kanskje tom. Las Vegas??

Bilder kommer så fort vi finner en pc :)

NB!! Pandaen Petrus har herved blitt utnevnt til turens offisielle maskot! 

    

Posted by voyage09 19:22 Archived in USA Tagged backpacking Comments (2)

Dagen før dagen!

(-_-)

Pakkingen nærmer seg slutten. Blir spennende å se hvem som går av med seieren og kommer nærmest de gyllene 7,5 kg!

Posted by voyage09 06:53 Archived in Norway Tagged backpacking Comments (0)

(Entries 46 - 49 of 49) « Page .. 5 6 7 8 9 [10]